05 november 2011

Kyckling gryta

3 kycklingfiléer
10 champinjoner
1 burk skivade bambuskott
1 röd paprika
1 näve babyspenat
3 dl grädde
1/2 burk crème fraîche
1 1/2 tsk paprikapulver
1/2 buljongtärning
1/2 msk fond
Salt, peppar och soya.
Red med maizena.

Skär kycklingen i bitar, bryn dem i gryta. Häll i grädde, crème fraîche, paprikapulver. Puttra en liten stund. Ha i paprikan i bitar, bambuskott, fond och buljong tärning. Dela champinjonerna mitt i tu, bryn dem i stekpanna. Häll i dem i grytan. Salta, peppra och ha i soya efter tycke. Låt grytan puttra i 15-20 min. Red ev med maizena. Tag av grytan från plattan när den är klar, häll i babyspenaten och rör om. Servera med klyftisar som kryddats med piffi allkrydda och kanske ett gott bröd och en grönsallad! Gott gott!

1 kommentar: