05 oktober 2011

Timjan crépes med svamp och bacon stuvning

Idag lagade jag Crepes till lunch, var väldigt uppskattade utav mannen i huset. Fyllningen fick bli en stuvning gjord på egenplockade kantareller och bacon. Smaksattes med en knippa timjan. Så gott!



Crèpes/pannkakor:
3 st Ägg
1 ½-2 dl mjöl
5 dl mjölk
½ tsk salt.

Knäck äggen i en skål, vispa dem lätt. Häll i mjölet, saltet och hälften utav mjölken. Vispa smeten slät. Tillsätt resten utav mjölken. Grädda Crèpes/pannkakorna i en stekpanna tills de fått fin färg.

Fyllning:
75 g margarin
3-5 msk mjöl
3-5 dl mjölk.
2-3 dl tillagad svamp (Jag använde kantareller)
140 g bacon
ost
salt
peppar
timjan
soya

Klipp eller skär baconet i bitar, stek de tills de är knaprigt och låt de rinna av på lite hushållspapper. Om du har otillagad svamp bryn på den i en stekpanna, de ska bli ca 2-3 dl när svampen är färdigstekt. De blir mycket vätska utav svampen, men låt den koka in.
Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör ordentligt. Strila ner mjölken medan du rör om, koka upp. När stuvningen börjat tjockna sänk värmen. Häll i baconet och svampen. Smaka av med salt, vitpeppar och timjan. För en brunare färg använd en skvätt soya i stuvningen.

Ta en crèpe/pannkaka och fyll dem med önskad mängd stuvning. vik ihop till små paket, alternativt rulla ihop dem. Lägg dem på en ugnssäker plåt med bakplåtspapper. Strö över lite riven ost. Grädda mitt i ugnen, 250 grader i 5-10 minuter tills de är genomvarma och fått en lätt knaprig yta.
Servera med en sallad till och kanske lite svamp att strö över!

Blir de många över, går utmärkt att frysa in!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar