4 st kycklingklubbor
1 st marinad (Jag använde santamarias ginger)
5 Morötter
10 Potatis
3 Lökar
3 Vitlökar
Paprika
2-3 dl Vispgrädde
100 g Gorgonzola
Salt
Peppar
Maizena redning
Sätt ugnen på 225 grader. skölj och skär Potatisen och löken i klyftor, morötterna och paprikan i bitar. krossa några vitlökar och hacka grovt. Blanda alla rotfrukter i en ugnssäker form. Häll på olja, salta och peppra. in i ugnen i ca 45-60 min.
Lägg kycklingklubborna i en form/plåt med kanter. Pensla på rikligt med marinaden. Ställ in kycklingen i ugnen när det är ca 30-45 min kvar på rotfrukterna, pensla sen kycklinegn var 10:de minut tills kycklingen är färdig.
Häll grädden i en kastrull, koka upp och häll i gorgonzolan. Låt osten smälta ihop med grädden. Red med lite maizena. salta och peppra. Måltiden är klar! enkelt men ack så gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar