Ca 1 kg valfritt kött, Jag valde fläskfilé idag.
1 gullök.
3 Morötter.
1-2 vitlöksklyftor.
33 cl Öl.
1-2 msk Kalvfond.
½ dl Sweet chili sås.
1 liten Creme Fraiche.
2 lagerblad.
Maizena redning.
kryddpepparkorn.
salt.
peppar.
Paprika krydda.
Hacka löken och fräs den mjuk i en gryta, tillsätt pressad vitlök. Tärna köttet i bitar, lagom stora och bryn dem lätt. Häll i ölen,kalvfonden, Creme Fraichen, Sweet chilisåsen, lagerbladen och ca 10-12 kryddpepparkorn. Hacka och lägg i morotsslantarna när de återstår 30-40 minuter utav kokningen. Låt koka tills köttet börjar falla i sär. Min kokade 1 och ½ timme. Red med Maizena så grytan inte blir så rinnig. Häll i resten utav kryddpepparkornen, lite paprikakrydda, salta och peppra. Servera med Potatis eller ris och en fräsch sallad till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar