15 november 2010

Canneloni med fetaost och spenat


1 paket canneloni (barilla så klart)
500 g köttfärs
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
300 g fryst spenat
200 g fetaost
1 Creme fraiche
1 pastasås med smak utav basilika
Riven ost
kalvfond
salt, peppar

Hacka gullök, fräs i en skvätt olja tills den blivit mjuk, tillsätt krossade tomater, vatten. Låt koka upp. När tomatröran kokar tillsätt köttfärsen och låt den brynas/kokas tills den är klar och de mesta utav vätskan kokat bort. Salta och peppra. Jag hade i 1 msk kalvfond, sedan fryst spenat och fetaost. Fyll Canneloni rören med röran. (Jag följde Annas råd och använde spritser) (Var uppmärksam att de blir riktigt hett att hålla i spritsern så använd grythandskar eller låt köttröran svalna något innan du spritsar ner i rören). Lägg de fyllda rören i en smord ugnsform. Bre creme fraiche över. Jag hade inte tillräckligt med creme fraiche hemma så jag hällde på pastasås med smak utav basilika också. Strö sedan osten över. Grädda i ugnen i 200 grader i 20-30 minuter. Super gott, ska prova göra med kyckling och pesto nästa gång!

Detta recept hämtade jag hos en bekants blogg. Så hon använde sig inte utav pastasåsen eller kalvfonden. kolla tidigare inlägg så ser ni hennes recept! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar