12 september 2010

Bakad Potatis Med Röror!


Sätt ugnen på 200 grader och baka bakpotatisen i ca 1 timme, beroende på ugn. Går bra att använda annan potatis också. Potatisens storlek avgör tiden.

Tonfiskröra med räkor och ägg ca 4- 6 personer
2 burkar tonfisk
2 -4 hårdkokta ägg
250 g skalade räkor
Ett par matskedar rödlök
Färsk finhackad dill
Ett par matskedar chilisås
Majonäs
Créme fraiche
citron
salt
peppar.

Koka äggen hårdkokta, kyl ner dem. Skala räkorna. Låt tonfisken rinna av. Hacka rödlöken fint. Ta äggen och hacka dem fint, häll ner i en stor skål. Blanda i räkorna, tonfisken och löken. Tillsätt créme fraiche, majonäs, en skvätt chilisås och en skvätt pressad citron. krydda med salt, peppar och finhackad dill. ( observera att jag inte har mått på allt, utan jag smakar mig fram)

Skinkröra med paprika och rödlök ca 4-6 personer
400-500 g rökt skinka på bit
1 stor rödlök
1 halv paprika
Majonäs
Créme fraiche
(Äpple)
(Purjolök)
Salt
Peppar
Paprika pulver.

Skär skinkan i mindre tärningar. Hacka rödlöken fint. Skär paprikan i lagom stora bitar. Häll skinkan, paprikan och löken i en stor skål. Blanda i majonäs och créme fraiche. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. ( Observera måtten i denna röra också, jag smakar av)
(Är även jätte gott att blanda i lite rivet äpple och purjolök, hade dock inte de denna gång).

2 kommentarer:

  1. Det är alltid så inspirerande att läsa dina smaskiga matintag :) Förstår inte att man alltid är sugen när man läst din blogg ;) Kram

    SvaraRadera
  2. Hehe va kul att du tycker de Marie, jag blir så glad! :D kram på er!

    SvaraRadera