18 juli 2010

Kycklingsallad!

KYCKLINGSALLAD!
4 personer (räcker garanterat till 6!)

500 g pasta penne (gärna tricolore)
3 paket bacon (frivilligt - vi brukar inte ha det)
1 färdig grillad kyckling
Fetaost
Pinjenötter (Vi använde inte de denna gång)
Valfria grönsaker, tex: paprikor i olika färger, soltorkade tomater, gurka, svamp, röd lök, blandsallad, bönor, ärtor, majs.... blanda hej vilt!

Koka pastan. Finfördela baconet och stek knaprigt, låt rinna av på papper. Finfördela kyckligen. Hacka grönsakerna, dela fetaosten, stek pinjenötterna i torr stekpanna tills de fått lite färg. Lägg allt i en stor skål och rör om. Salta och peppra. Servera med ett gott bröd och dressingar!

PESTO-DRESSING! ca 6 personer!
3 dl gräddfil
2,5 dl creme fraiche
1 burk grön pesto (röd är också god, tomatsmak!)

Blanda ihop gräddfil, creme fraiche och pesto.


BASILIKA-AIOLI! ca 6 personer!
½ Chili eller röd spansk peppar
1 kruka basilika
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk majonäs
2 dl creme fraiche
ca ½ tsk salt.

Kärna ur och finhacka en ½ chili, Mixa den tillsammans med en kruka repad basilika. Tillätt 1 pressad vitlöksklyfta, 3 msk majonäs och 2 dl creme fraiche. Smaksätt med salt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar