02 juni 2010

Rabarberpaj.

Supersugen på paj idag. Kom på att vi fick en kasse rabarber utav Emmas farmor och farfar! Och duktiga jag som skurit upp allt i lagom stora påsar i frysen! Så fram med en påse och sen bara göra pajdeg!

Det är lika gott som de ser ut!

Detta ska vara i:

Rabarber 500 g.
Vetemjöl 3-4 dl.
Havregryn 1-2 dl.
Socker 3-6 msk.
Smör 150g.
Potatismjöl 1 msk + ½-1 dl socker!

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär rabarberna i små bitar, blanda med potatismjöl och 1 dl socker. Blanda sedan vetemjöl, havregryn, 6 msk socker och smör i en egen bunke till en smuldeg! Smörj en pajform och häll i rabarberröran. Häll sedan över smuldegen. Grädda pajen mitt i ugnen i 15-25 minuter. Serveras ljummen med glass, vaniljsås eller vaniljvisp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar