02 juni 2010

Rabarberkräm.

Är man toksugen på något smarrigt men inte vet vad? då gör man som jag och lagar rabrberkräm! Tusen gånger godare än köpt kräm, dessutom kan du själv välja hur mycket socker du vill ha i :D De här behövs:
400g Rabarber
1 dl Socker
4 dl Vatten
2 msk Potatismjöl + ½ dl Vatten.
Gör så här:
Skölj och ansa 400g rabarber. Skär dem i 1-2cm bitar. Koka upp 4 dl vatten med 1 dl socker. Lägg i rabarber i uppkoket och låt de koka tills de kokat sönder efter smak. Lite bitar är bara gott. Blanda 2 msk potatismjöl med ½ dl vatten. Stråla försiktigt ner redningen i rabarberna. Låt de koka upp och tag kastrullen från plattan. Strö lite socker över krämen så får den inte skinn! Låt krämen svalna och avnjut sedan med lite kall mjölk! TIPS: Tillsätt färska bär som jordgubbar eller hallon, lika gott för synen som för smaken...SMASK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar