03 juni 2010

Fyllda tomater.

Till middag ikväll ska vi äta grillat kött, potatis och någon god sås! Istället för sallad? vad passar då inte bättre med fyllda fetaost tomater som grillas tills osten smälter i munnen!
Receptet får ni här!


(Här är tomaterna inte grillade än, men visst ser de smaskiga ut redan nu?)

2 personer!
Ingredienser:
2 bifftomater eller stora tomater.

1 rödlök.
Fetaost med vitlök och örter.
Salt.
Peppar.
2 ost skivor.

Gör så här:
Skär av toppen på tomaterna, så de blir som en hatt. Gröp ur tomaterna försiktigt, de får inte gå sönder, låt tomatköttet rinna av och häll de sedan i en skål. Skala och hacka 1 rödlök, blanda i rödlök efter tycke i tomatröran. Mosa fetaostbitarna grovt och tillsätt efter tycke i tomatröran. Smaksätt med salt och peppar. Fyll tomaterna med röran, lägg 1 ost skiva vardera på tomaterna och lägg på hatten! Grilla efter smak och tycke!

Tips! Det går jätte bra att använda någon god cantadouost, tex grekisk vitlök! om man inte tycker om fetaost. Annars är de jättegott att tillsätta färska kryddor som basilika. Tomaterna kan även gratineras i ugn 200 grader 10-20 min beroende på ugn!

1 kommentar:

  1. De va ju de du och Pontan hade med er till oss förra sommaren när vi skulle grilla ju! Super Goda!!!!

    SvaraRadera